Všichni milovníci brownies znají ten pocit. Chuť na sladké je neopřekonatelná, ale představa pečení celého plechu pro jednu nebo dvě osoby se zdá být příliš. Naštěstí má slavná kuchařka Nigella Lawsonová řešení v podobě receptu na tzv. Emergency Brownies.
Nouzové brownies pro náhlé chutě
Lawsonová popisuje svůj recept jako ideální pro ty chvíle, kdy naléhavě potřebujete brownie, ale nemůžete (nebo spíše nechcete) upéct celý plech. Její recept poskytuje dva bohatě velké, šťavnaté kousky, které můžete sníst přímo z formy nebo vytvořit z nich brownie sundae. Co je nejlepší, tyto brownies se pečou v alobalové formě, což znamená méně nádobí k umytí.
Jak na to?
Předehřejte troubu na 165 °C. V malém hrnci smíchejte máslo, cukr a javorový nebo zlatý kukuřičný sirup a míchejte, dokud se máslo nerozpustí a cukr nerozpustí. V jiné misce smíchejte mouku, neslazený kakao a sůl, poté tuto směs vmíchejte do hrnce s máslem a cukrem. Vmíchejte rozšlehané vejce a vanilku. Nakonec přidejte ořechy a čokoládové kousky. Směs přendejte do alobalové formy o rozměrech 18x13x5 cm.
Pečte 15 až 20 minut, dokud se brownies nezačnou oddělovat od stran formy a vrch bude suchý. Nechte je chladnout 20 až 30 minut na mřížce. Jakékoli zbytky skladujte v uzavřené nádobě až pět dní.